Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

Ξεκίνησαν τα Κοινωνικά Φροντιστήρια στο Δήμο Ιλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΊλιον, 25.10.2012


Δελτίο Τύπου

Με ικανοποίηση υποδέχτηκαν γονείς και παιδιά την έναρξη της λειτουργίας των Κοινωνικών Φροντιστηρίων, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, σε συνέχεια της θετικής ανταπόκρισης των Διευθυντών των Λυκείων του Δήμου Ιλίου, στις συναντήσεις που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος για τη λειτουργία του κοινωνικού αυτού θεσμού, σε μια προσπάθεια να ανακουφιστεί η οικογένεια, δεδομένων των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει σήμερα.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο ξεκινά με 40 εθελοντές καθηγητές και 12 φοιτητές επί πτυχίω, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή οι εγγραφές ξεπερνούν τα 180 παιδιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Κοινωνικά Φροντιστήρια λειτουργούν χωρίς κανένα κριτήριο επιλογής των μαθητών, ενώ λόγω της αυξανόμενης ζήτησης συμμετοχής, στις 17.10.2012 ο Δήμος Ιλίου πραγματοποίησε νέο κάλεσμα για τη στήριξη των «Κοινωνικών Φροντιστηρίων», το οποίο έτυχε της θετικής ανταπόκρισης των εκπαιδευτικών της πόλης.
Ο Δήμαρχος Ιλίου δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Το Ίλιον εξακολουθεί να δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και ξέρει να δείχνει το πρόσωπο της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Όπως κάθε κοινωνικός θεσμός, έτσι και τα Κοινωνικά Φροντιστήρια δίνουν καθημερινά εξετάσεις, από τη συνεχή ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες. Με τη στήριξη της Ένωσης Γονέων Ιλίου, της εθελοντικής προσφοράς της εκπαιδευτικής κοινότητας και των νέων επιστημόνων του Δήμου Ιλίου, είμαι σίγουρος για την επιτυχία του εγχειρήματος. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον, διδάσκοντας στα παιδιά μας τον τρόπο να είμαστε αλληλέγγυοι».
Το κάλεσμα για τα Κοινωνικά Φροντιστήρια είναι διαρκές και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον κύριο Δημήτριο Αμπατζή, Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00-13.00, στα τηλέφωνα επικοινωνίας 213 20 30 036 & 213 20 30 042, καθώς και την ηλεκτρονική διεύθυνση της Κοινωνικής Υπηρεσίας: koinoniki@ilion.gr.

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Διαστημικό Πρόγραμμα «Space Camp» στο Δήμο Ιλίου Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


 Ίλιον, 16.10.2012 

Δελτίο Τύπου


Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμήν της Ελληνικής αποστολής στο πρόγραμμα Διαστημικής Εκπαίδευσης «SPACE CAMP», αφού ο Δήμος Ιλίου ήταν η μόνη πόλη σε ολόκληρη την Ελλάδα που συμμετείχε στο πρόγραμμα και την αποστολή αποτέλεσαν δεκατρία (13) παιδιά από Δημόσια Σχολεία του Δήμου, που εκπροσώπησαν άξια τη χώρα στη Σμύρνη της Τουρκίας.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξαιρετικής εκπαιδευτικής σημασίας που έχει έδρα την Αλαμπάμα της Αμερικής, υποστηρίζεται από το Διεθνή Σύνδεσμο «Clobal Friendship Through Space Education» («Παγκόσμια Φιλία μέσω της Εκπαίδευσης για το Διάστημα») και βασίζεται στα αντίστοιχα διαστημικά προγράμματα της NASA, με σκοπό την προσέγγιση των Νέων που ζουν στα Βαλκάνια, με τους Νέους όλου του κόσμου, μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων σχετικά με το διάστημα, την αστρονομία, καθώς και θέματα θετικών επιστημών. Το πρόγραμμα τελεί υπό την ευγενική χορηγία της Βαλκανικής Αμφικτυονίας, με πρόεδρο την Ελένη Μαντρατζή, την Ελληνική αποστολή συνόδευσαν οι καθηγήτριες Ευαγγελία Λουκάκου και Αναστασία Παρασκευοπούλου, καθώς και ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Φραγκάκης, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του Νικόλαου Ζευκιλή, ενεργού μέλους της Βαλκανικής Αμφικτυονίας, στην πραγματοποίηση του προγράμματος.
Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, αναφερόμενος στις επιδόσεις των μαθητών, το ήθος, τη συμπεριφορά και κυρίως την άψογη συνολική εικόνα της Ελληνικής αποστολής στο πρόγραμμα, δήλωσε πως «Είναι κάτι για το οποίο δικαιωματικά αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι και αισιόδοξοι για το μέλλον», ενώ έκλεισε το σύντομο χαιρετισμό του λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Ευχαριστώ από καρδιάς, όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους αυτή την εκδήλωση, γιατί σήμερα τιμούμε και επενδύουμε στο μέλλον της χώρας, αφού «τίποτε δεν μπορεί να δημιουργήσει το μέλλον, καλύτερα από ένα όνειρο» (Βίκτωρ Ουγκώ). Και αυτό ακριβώς προσφέραμε στα παιδιά μας και πρέπει να προσφέρουμε με κάθε ευκαιρία: Ένα όνειρο».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη, ο πρώην Δήμαρχος Περιστερίου Θεόδωρος Δημητρακόπουλος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ιλίου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, Διευθυντές και Καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, καθώς και γονείς των μαθητών.

Ημερίδα Ρευματολογίας στο Δήμο ΙλίουΊλιον, 16.10.2012


 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Θέμα: «Ρευματολογικές Παθήσεις: Ένα Μεγάλο Κοινωνικό Πρόβλημα»

O Δήμος Ιλίου και το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογίας οργανώνουν Ημερίδα Ενημέρωσης του Κοινού, με θέμα: «Ρευματολογικές Παθήσεις: Ένα Μεγάλο Κοινωνικό Πρόβλημα», την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:00, στο Δημαρχείο, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & της Ιεράς Μητρόπολης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως.
Στόχος της ημερίδας  είναι  η ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου, για το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα των ρευματοπαθειών και η ενημέρωση για τις  δυνατότητες αποτελεσματικής θεραπείας, καθώς δυόμισι περίπου εκατομμύρια (2.500.000) Έλληνες προσβάλλονται από κάποιο είδος ρευματοπάθειας.
Στην ημερίδα συμμετέχει ο κος Αλέξανδρος Ανδριανάκος Ρευματολόγος, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ρευματολογίας, καθώς και έγκριτα μέλη  της επιστημονικής κοινότητας. 

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ιλίου Σάββατο 6 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο


Δελτίο Τύπου
Για την στήριξη των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, ο Δήμος Ιλίου λειτουργεί έναν ακόμη σπουδαίο θεσμό κοινωνικής αλληλεγγύης, ο οποίος εδώ και μήνες ενισχύει πλήθος οικογενειών και συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, με μεγαλύτερο σύμμαχο και υποστηρικτή την τοπική κοινωνία. Παρά τις δυσκολίες, επιχειρήσεις, εταιρείες, οργανώσεις, εθνικοτοπικοί σύλλογοι, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία, το Κέντρο Γυναικών Ιλίου, σχολεία, ΚΑΠΗ, φορείς της πόλης  και ιδιώτες, στηρίζουν με όποιο τρόπο μπορούν το Κοινωνικό Παντοπωλείο, βοηθώντας συνειδητά τους συμπολίτες μας.
Η αποτελεσματικότητα αυτού του θεσμού, θα κριθεί από τη συνέχεια της προσπάθειας του κάθε ένα από εμάς. Καλούμε, λοιπόν, όλους το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, 9 π.μ. έως 5 μ.μ., στο Δημαρχείο Ιλίου, να δείξουμε το πρόσωπο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης, παιχνίδια, βιβλία και σχολικά είδη.
Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει, οποτεδήποτε, αποδεικνύοντας ότι στο Ίλιον, δεν μένει κανένας μόνος του στην κρίση.
Κάθε ενδιαφερόμενος, μπορεί να απευθύνεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Ιλίου, στην οδό Νέστορος 101, τηλέφωνο επικοινωνίας 213 20 30 015-019.