Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013

Συνάντηση Δημάρχου Ιλίου με μαθητές του 4ου Γυμνασίου


 Δελτίο Τύπου

Με αφορμή την επιστολή που έλαβε ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος από το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Ιλίου, στην οποία επισήμαναν διάφορα προβλήματα του σχολείου τους, επισκέφθηκε τη σχολική μονάδα μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιο Λιόση και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κυριάκο Καραγιώργη, πραγματοποιώντας με τους μαθητές έναν εποικοδομητικό διάλογο πάνω σε ζητήματα υποδομών και εκπαίδευσης. 
Ο Δήμαρχος Ιλίου φανερά ικανοποιημένος από την πρωτοβουλία και το επίπεδο της συζήτησης, διαπιστώνοντας το πνεύμα συνεργασίας και την ωριμότητα των παιδιών, δήλωσε χαρακτηριστικά: 
«Ο διάλογος με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του 4ου Γυμνασίου επιβεβαίωσαν τον σημαντικό ρόλο του θεσμού των μαθητικών κοινοτήτων, καθώς μυούν τα παιδιά στις δημοκρατικές διαδικασίες, αναδεικνύοντας την αξία της συμμετοχής και της ενεργοποίησης της σχολικής κοινότητας προς όφελος τόσο των μαθητών, όσο και του σχολείου. 
Οι μαθητικοί αυτοί θεσμοί συμβάλλουν στην ανάπτυξη της υπευθυνότητας και βοηθά τα παιδιά να αντιληφθούν την αξία της διαμόρφωσης και της επεξεργασίας των απόψεων προκειμένου να καταλήξουν σε κοινές αποφάσεις και συμπεράσματα. Τους βοηθούν επίσης, να συνειδητοποιήσουν καθήκοντα, υποχρεώσεις και δικαιώματα που έχουν, καλλιεργώντας κλίμα ισοτιμίας και πίστης στις ανθρώπινες αξίες και στον ίδιο τον άνθρωπο».

Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Πρόσκληση: 1η Φιλανθρωπική διοργάνωση "ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ"


Δήμος Ιλίου
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 213 20 30 194
site: http://www.ilion.gr
e-mail: grafeiotypou@ilion.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στην 1η φιλανθρωπική διοργάνωση
«ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ»

Δωσ’ μου το χέρι σου…
γιατί κανένας άνθρωπος δεν θα ήταν σε θέση
να σηκώσει έναν βράχο μόνος του!!!

Σάββατο 13 Απριλίου 2013
Ώρα 6.00 μ.μ.

Αθλητικό Κέντρο Ραδιοφωνίας (οδός Πριάμου)
Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για τις ανάγκες του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ» του Δήμου Ιλίου