Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Προκλητική η μονομερής αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ εν μέσω κρίσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Δελτίο Τύπου 

Ο Δήμος Ιλίου, με αίσθημα ευθύνης και συνεπής στο έργο του, χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες, απορρόφησε την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος για τον φωτισμό οδών, πλατειών και κοινοχρήστων χώρων, στην οποία προχώρησε μονομερώς και πέρα από κάθε πρόβλεψη η ΔΕΗ, σε ποσοστό που αγγίζει το 19%. Η αιφνίδια αυτή απόφαση της ΔΕΗ, αφενός επιφέρει αύξηση του δημοτικού φωτισμού για τον Δήμο Ιλίου κατά 150.000 ευρώ επιπλέον το χρόνο, αφετέρου οδηγεί σε αναγκαστική παρέκκλιση των στόχων του προϋπολογισμού, κινδυνεύοντας από τα γρανάζια του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ. 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η σύνταξη του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013, πραγματοποιήθηκε με βάση το ελάχιστο δυνατό κόστος λειτουργίας των Δήμων επί τη βάσει ήδη συρρικνωμένων εσόδων. Η παραπάνω αύξηση της ΔΕΗ σε συνδυασμό με τις μειώσεις των κρατικών επιχορηγήσεων, οι οποίες έχουν φτάσει πάνω από το 60%, σηματοδοτεί την υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΟΤΑ προς τους πολίτες, την ανατροπή της ισορροπίας δήμου-πολίτη και εν κατακλείδι υπονομεύει την κοινωνική συνοχή. 
Συνεπώς, είναι απαράδεχτη η απόφαση της ΔΕΗ, καθότι από τη μία ο Δήμος Ιλίου καταβάλλει προσπάθεια να μειώσει το κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποιώντας προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και από την άλλη η ΔΕΗ αυξάνει το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος, θέτοντας τον Δήμο Ιλίου εκτός προγραμματισμού και υπονομεύοντας κάθε προσπάθειά του για εξοικονόμηση και προστασία του περιβάλλοντος. 
Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Ιλίου μετά την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων του παραμένει οικονομικά πλεονασματικός, όφειλε να καταγγείλει με σχετική επιστολή που απέστειλε προς ΥΠΕΣ, ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ την άδικη και παράλογη αύξηση της ΔΕΗ, η οποία επέδειξε ένα πρόσωπο χωρίς κοινωνική ευαισθησία, σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης που βιώνει σήμερα η Ελληνική κοινωνία.

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013

Ποδηλατικός Γύρος Ιλίου

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Εκκίνηση 10.30 π.μ. από το Δημαρχείο Ιλίου
  
Δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία, μία ώρα πριν την εκκίνηση 

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Ημέρα της μητέρας 2013: Ένας ρόλος μαγικός. Ιστορία


       

527Ένας ρόλος μαγικός μία λέξη που ηχεί  με τόσο δύναμη στα αυτιά και σε κάνει ευτυχισμένη.  Μάνα, μητέρα, μαμά. Τρεις λέξεις που κλείνουν μέσα τους ομορφιά, τρυφερότητα, και αγάπη. 
Μητέρα μια ύπαρξη που είναι πάντα εκεί να σε ακούσει να σε βοηθήσει να σε στηρίξει. Να σε αγκαλιάσει και να νιώσεις εκεί μέσα ότι κανείς δεν μπορεί να σου κάνει κακό. Είναι εκεί και μας ακούει ακόμη και όταν την μαλώνουμε ακόμη και όταν δεν φταίει.
Είναι αυτή που ξεχνά όταν την πληγώνουμε και συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό μας 
Η μητέρα ήταν, είναι και θα είναι ξεχωριστή για το παιδί, τον έφηβο, τον ενήλικα. Και η μέρα της γιορτής της δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια ευκαιρία για να την τιμήσουμε και να της δείξουμε πόσο πολύ την αγαπάμε. 
Η Γιορτή της Μητέρας, παγκόσμια γιορτή, έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Στην αρχαιότητα ήταν γιορτή της άνοιξης όπου λατρευόταν η Γαία, η μητέρα Γη, μητέρα όλων των θεών και των ανθρώπων. Αργότερα την αντικατέστησε η κόρη της, η Ρέα, σύζυγος του Κρόνου, μητέρα του Δία και όλων των ολύμπιων θεών και που ήταν η θεά της γονιμότητας. 
Στη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία συναντάμε τη Γιορτή της Μητέρας ως γιορτή αφιερωμένη στη Θεά Κυβέλη.  Γιορτή που γινόταν κάθε Μάρτιο. Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στο χρόνο, θα φτάσουμε στην Αγγλία του 15ου - 16ου αιώνα μ.Χ. όπου η τέταρτη Κυριακή της Σαρακοστής είναι αφιερωμένη στις μητέρες και ονομάζεται Κυριακή της Μητέρας. Εκείνη τη μέρα όλοι οι υπηρέτες έπαιρναν από τα αφεντικά τους μία μέρα άδεια, για να επισκεφτούν τα σπίτια τους και να περάσουν τη μέρα τους μαζί με τις μητέρες τους. 
Η δεύτερη Κυριακή του Μάη που καθιερώθηκε σαν εθνική γιορτή της μητέρας στις ΗΠΑ οφείλεται στην έμπνευση μιας γυναίκας από την Φιλαδέλφεια της δασκάλας  Ana Jarvis. Η Ana Jarvis θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της ξεκίνησε το 1907-1908 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και η γιορτή της μητέρας έγινε επίσημα εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα που όριζε την δεύτερη Κυριακή του Μάη σαν Ημέρα της Μητέρας. 
Στη χώρα μας γιορτάστηκε για 1η φορά στις 2 Φεβρουαρίου του 1929, θέλοντας να συνδυάσει τη Γιορτή της Μητέρας με τη χριστιανική γιορτή της Υπαπαντής. Τελικά, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 60, η γιορτή μεταφέρθηκε από τις 2 Φεβρουαρίου στη 2η Κυριακή του Μαΐου  Έτσι, κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου έχει καθιερωθεί να γιορτάζουν οι μητέρες όλου του κόσμου και είναι μια γιορτή με συμβολικό χαρακτήρα. 
Η Γιορτή της Μητέρας  λοιπόν είναι μια ευκαιρία να της δείξουμε, με όποιο τρόπο μπορούμε, ότι την αγαπάμε και έχει ξεχωριστώ ρόλο στη ζωή μας 
Δώστε της ένα γλυκό φιλί μια αγκαλιά και ένα μεγάλο ευχαριστώ. Σίγουρα είναι το ποιο πολύτιμο δώρο και ανεκτίμητο που μπορεί να πάρει από εμάς.

___________

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Συγκοινωνιακή σύνδεση του Δήμου Ιλίου με τους νέους σταθμούς Μετρό ζητά ο Δήμαρχος ΙλίουΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με επιστολή του προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.) στις
26 Απριλίου 2013, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της συγκοινωνιακής σύνδεσης των δύο νέων σταθμών Μετρό στο Περιστέρι με το κέντρο του Δήμου Ιλίου, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση με θέμα: «ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ “ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ», η οποία προβλέπει μια γραμμή express με τρεις (3) ενδιάμεσες στάσεις, από τους νέους σταθμούς Μετρό μέχρι την πλατεία Γ. Γεννηματά, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Ιλίου, με συχνότητα δρομολογίων 5΄ με 7΄ λεπτά για τις ώρες αιχμής.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Ιλίου ζητά επαρκή συγκοινωνία για τον Δήμο, με σχετικές επιστολές προς τον ΟΑΣΑ, καθώς συχνά παρατηρούνται ελλείψεις και καθυστερήσεις στα δρομολόγια που ταλαιπωρούν τους κατοίκους.
Για το συγκεκριμένο θέμα ο Δήμαρχος Ιλίου δηλώνει χαρακτηριστικά:
«Μέχρι να έρθει το Μετρό στο Ίλιον, θεωρούμε απαραίτητη τη συγκοινωνιακή σύνδεση του Δήμου με τους νέους σταθμούς Μετρό. Είναι επιτακτική η ανάγκη πια, να περιορίσουμε τη χρήση των ΙΧ και να προωθήσουμε άλλους τρόπους μετακίνησης, όπως τα ΜΜΜ και τα ποδήλατα. Γεγονός που προϋποθέτει κατάλληλες υποδομές. Από την πλευρά μας επεκτείνουμε διαρκώς το δίκτυο των ποδηλατόδρομων στο Ίλιον, που έχει πολύ θετική ανταπόκριση από τον κόσμο. Αυτό που χρειάζεται όμως, είναι η αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών της περιοχής προς όφελος των πολιτών.»