Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013

Εορτασμός και πανηγύρι στον 'Αγιο Φανούριο την Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Αυγούστου 2013


Δείτε περισσότερα και στην επίσημη ιστοσελίδα 
του Δήμου Ιλίου


Ο Άγιος Φανούριος είναι άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η ιστορική ύπαρξή του αγνοήθηκε μέχρι και τον 14ο αιώνα, οπότε και εν ευρέθη εικόνα του, στο νησί της Ρόδου[1]. Σύμφωνα με την εικόνα του, ο άγιος ήταν νεαρός στρατιώτης ο οποίος υπέστη 12 μαρτύρια[2]. Υπάρχει επίσης η υπόθεση από ερευνητές ότι ο άγιος συγχέεται με τον Άγιο Γεώργιο, καθώς η εικόνα φαίνεται να έχει αρκετές ομοιότητες με αυτή του Αγίου Γεωργίου.

Από την εύρεση της εικόνας θεωρείται προστάτης του νησιού της Ρόδου. Γρήγορα μάλιστα η φήμη τους ως αγίου του απλώθηκε στα Δωδεκάνησα, την Κύπρο, την Κρήτη, τη Χίο, τη Λέσβο και τον υπόλοιπο ελληνικό χώρο. Σήμερα υπάρχουν πολλές εκκλησίες κτισμένες στο όνομά του. Γιορτάζεται στις 27 Αυγούστου.

____________________________
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82_%CE%A6%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82

Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2013

Αλήθειες και ψέματα για τις ανεξάρτητες αρχές που μας «προστατεύουν» από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας!

Αλήθειες και ψέματα για τις  ανεξάρτητες αρχές  που μας «προστατεύουν» από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας!

14 Αυγούστου 2013

Ιδιαίτερα διδακτικές είναι οι έρευνες ανθρώπων που ασχολούνται με την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τις κατοικημένες περιοχές. Σε μια μόνιμη κατάσταση παρανομίας από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και με διαρκή υπέρβαση ακόμη και των –υψηλών- ορίων εκπομπής, οι πολίτες φαίνεται ότι είναι απροστάτευτοι.

Με την έννοια αυτή οι πολίτες, και της Ξάνθης, πρέπει να γνωρίζουν με ποιους έχουν να κάνουν καθώς το XanthiPress.gr δημοσιεύει ρεπορτάζ από τα ΝΕΑ για την αλληλογραφία της Εθνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας με πολίτη που ζήτησε τη συνδρομή της για να μετρηθούν οι υπερβάσεις της ακτινοβολίας (όπως συμβαίνει παντού) σε κεραία που βρισκόταν στα Σεπόλια. Όμως, μάλλον αποδείχτηκε ότι κακώς εμπιστεύτηκε την εν λόγω ανεξάρτητη αρχή για να προστατευτεί.

Άλλα λέει υπηρεσιακά και άλλα δηλώνει στον πολίτη

Όπως αποδεικνύεται από δύο έγγραφα η Εθνική Επιτροπή μέτρησε και όντως διαπίστωσε ότι η εκπομπή ήταν πέραν των επιτρεπόμενων ορίων. Όμως ενώ διαβίβασε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, με έγγραφό της (φωτο), τα σωστά αποτελέσματα, στον πολίτη που είχε υποβάλλει το αίτημα, απαντά το ίδιο χρονικό διάστημα ότι η κεραία εκπέμπει εντός των φυσιολογικών ορίων ! (εδώ όλο το δημοσίευμα)

Δεν είναι η μόνη περίπτωση που δημιουργεί σοβαρές υποψίες για το ρόλο των ανεξάρτητων αρχών στην «ασυλία» που απολαμβάνουν οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την ΕΕΤΤ για κεραία στο Βόλο, όπου οι κάτοικοι την κατηγορούν ότι μεροληπτεί συστηματικά υπέρ των εταιριών.

(Εδώ το ρεπορτάζ)

Αποδεικνύεται λοιπόν, από τα διάφορα περιστατικά, ότι οι πολίτες χρειάζονται τη συμπαράσταση των δημοτικών αρχών, όπως στην περίπτωση του Βόλου, για να αμυνθούν αποτελεσματικά έναντι της επέλασης των εταιριών κινητής τηλεφωνίας
eett

_____________________________

Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

ΒΙΟΛΑΡΗΣ Μιχάλης " ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΟΚΟΡΙΤΣΟ " 1972ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΚΟ ΤΟ " ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ " 
ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΛΙΝΟΥ ΚΟΚΟΤΟΥ
 ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΗΣΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ 1972