Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Η άμεση κινητοποίηση των πολιτών ματαίωσε την κατεδάφιση κτιρίων του Νοσοκομείου Χρονίων Παθήσεων στην Αγιά Βαρβάρα!
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η άμεση κινητοποίηση των πολιτών ματαίωσε  την κατεδάφιση κτιρίων του Νοσοκομείου Χρονίων Παθήσεων στην Αγιά Βαρβάρα!


Από το πρωί της Τετάρτης, οπότε εμφανίστηκαν μπουλντόζες στο χώρο, υπήρξε κινητοποίηση κατοίκων, δημάρχων και δημοτικών παρατάξεων από τους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου. Περίπου 50 συμπολίτες μας απέκλεισαν την είσοδο του νοσοκομείου εμποδίζοντας ειρηνικά ένα χωματουργικό μηχάνημα, ενώ το απόγευμα έγινε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην περιοχή.
Ο χώρος των Νοσοκομείων Αγίας Βαρβάρας και Χρονίων Παθήσεων πρέπει να αποτελεί χώρο Υγείας και περίθαλψης όλων των συμπολιτών μας -ανεξαρτήτως εθνότητας- και όχι στρατόπεδο κράτησης. Αντί αυτού, μέσα στον τελευταίο χρόνο απαξιώθηκε και τελικά διαλύθηκε ολοκληρωτικά το Νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας. Μετά από αυτά, κανείς δεν πείθεται ότι η παρέμβαση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως αποσκοπεί στην υγεία των μεταναστών. Καμία εμπλοκή του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καμία εκχώρηση περιουσίας των Νοσοκομείων δεν θα επιτραπεί.
Καλούμε τους Δήμους της περιοχής, τους συλλογικούς φορείς και τους πολίτες της Αθήνας σε κινητοποίηση για την οικοδόμηση ενός κράτους δικαίου και αλληλεγγύης και όχι ενός κράτους χωροφυλάκων, μίσους και ρατσισμού.


Ίλιον, 27-3-2014

Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

UNICEF: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

UNICEF: Οι πιο φτωχοί του κόσμου έχουν τη λιγότερη πρόσβαση σε ασφαλές νερό
1.400 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν κάθε μέρα από αιτίες που συνδέονται με την έλλειψη ασφαλούς νερού, αποχέτευσης και υγιεινής.

Νέα Υόρκη, 21 Μαρτίου 2014 - Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την επίτευξη του παγκόσμιου στόχου που είχε τεθεί στους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας (ΑΣΧ) για ασφαλές πόσιμο νερό, και μετά τη διακήρυξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ότι το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα, πάνω από τα τρία τέταρτα ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων, οι περισσότεροι από αυτούς φτωχοί, ακόμα δεν καλύπτουν αυτή τη βασική τους ανάγκη, δηλώνει η UNICEF με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για το Νερό.
Εκτιμήσεις της UNICEF και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) που δημοσιεύθηκαν το 2013 φέρουν τον αριθμό των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό στα 768 εκατομμύρια, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση είναι φτωχοί και ζουν σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές ή αστικές παραγκουπόλεις.
Η UNICEF υπολογίζει ότι 1.400 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν κάθε μέρα από διαρροϊκές ασθένειες που συνδέονται με την έλλειψη ασφαλούς πόσιμου νερού και επαρκούς αποχέτευσης και υγιεινής.
«Κάθε παιδί, πλούσιο ή φτωχό, έχει το δικαίωμα να επιβιώσει, το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα στο μέλλον», δηλώνει ο Sanjay Wijesekera, επικεφαλής των παγκοσμίων προγραμμάτων της UNICEF για το νερό, την αποχέτευση και την υγιεινή. «Ο κόσμος δεν θα πρέπει να εφησυχάζει μέχρι κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί να έχουν πρόσβαση σε νερό και υγιεινή όπως τους αναλογεί, ως ανθρώπινο δικαίωμα.»
Ο στόχος των ΑΣΧ για το πόσιμο νερό επιτεύχθηκε και ξεπεράστηκε το 2010, όταν το 89% του παγκόσμιου πληθυσμού είχε πρόσβαση σε βελτιωμένες πηγές πόσιμου νερού - όπως δίκτυα ύδρευσης, γεωτρήσεις με αντλίες και προστατευόμενα φρεάτια. Επίσης, το 2010 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναγνώρισε το ασφαλές πόσιμο νερό και την αποχέτευση ως ανθρώπινο δικαίωμα, που σημαίνει ότι κάθε άτομο θα πρέπει να έχει πρόσβαση σε ασφαλές νερό και βασικές εγκαταστάσεις υγιεινής. Ωστόσο, αυτό το βασικό δικαίωμα συνεχίζει να αποστερείται από τους φτωχότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
«Αυτό που εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακό και ίσως ακόμη και συγκλονιστικό, είναι ότι ακόμη και σε χώρες μεσαίου εισοδήματος υπάρχουν εκατομμύρια φτωχοί άνθρωποι που δεν έχουν καθαρό νερό να  πιουν, προσθέτει ο Sanjay Wijesekera. «Πρέπει να στοχεύσουμε στις περιθωριοποιημένες και συχνά ξεχασμένες κοινωνικές ομάδες: εκείνους που είναι το πιο δύσκολο να προσεγγισθούν, τους φτωχότερους και εκείνους που βρίσκονται στην πιο μειονεκτική θέση.»
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της UNICEF και της ΠΟΥ, 10 χώρες φιλοξενούν σχεδόν τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού χωρίς πρόσβαση σε βελτιωμένες πηγές πόσιμου νερού. Αυτές είναι: Κίνα (108 εκατομμύρια), Ινδία (99), Νιγηρία (63), Αιθιοπία (43), Ινδονησία (39), Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (37), Μπανγκλαντές (26), Ενωμένη Δημοκρατία της Τανζανίας (22), Κένυα (16) και Πακιστάν (16).
Η UNICEF αναφέρει ότι οι γυναίκες και τα κορίτσια πλήττονται δυσανάλογα από την έλλειψη πρόσβασης σε ασφαλές νερό. Εκτιμάται ότι το 71% του βάρους της συλλογής πόσιμου νερού το επωμίζονται οι γυναίκες και τα κορίτσια.
Τα προγράμματα της UNICEF για το νερό και την υγιεινή υλοποιούνται σε πάνω από 100 χώρες και νέες πρωτοβουλίες όπως οικονομικά αποδοτικές γεωτρήσεις και κοινοτικής βάσης σχεδιασμός για την ασφάλεια του νερού, φέρνουν πόσιμο νερό σε οικογένειες που ζουν σε μερικές από τις πιο απομονωμένες περιοχές. Η UNICEF χρησιμοποίησε για παράδειγμα γεωτρήσεις σκαμμένες με το χέρι στο Πακιστάν για την παροχή ασφαλούς νερού σε περίπου 100.000 ανθρώπους από το 2012. Προγράμματα που υποστηρίζει η UNICEF για νερό και υγιεινή στα σχολεία έχουν προσφέρει ασφαλές νερό και εγκαταστάσεις υγιεινής και αποχέτευσης σε εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας σε όλο τον κόσμο.
Η UNICEF ξεκίνησε παγκόσμια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να απαιτήσει δράση για τα 768 εκατομμύρια ανθρώπων χωρίς πρόσβαση σε ασφαλές νερό (hashtag #WaterIs).

Για πληροφορίες και συνεντεύξεις επικοινωνήστε με τη UNICEF (κ. Ηλίας Λυμπέρης), τηλ.: 210-7255555 ή 6944-653799

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Η κρίση σπέρνει το θάνατο - Άλλη μια συμπολίτης μας που δεν «άντεξε» το βάρος της κρίσης

Η Νεολαία Σύριζα Ιλίου σας αποστέλει ένα κείμενο διαμαρτυρίας κατά της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης, με αφορμή μία νέα αυτοκτονία (δολοφονία) που σημειώθηκε πρόσφατα στην πόλη μας!

 «Έχω ξοφλήσει τους λογαριασμούς μου με τη ζωή» 

Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που στοχεύει μόνο στην αύξηση των κερδών έχει σαν αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση των ανέργων, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων και κατ’ επέκταση τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής.
Τα τρία χρόνια της μνημονιακής πολιτικής άλλαξαν δραματικά τις συνθήκες ζωής της πλειοψηφίας των συνανθρώπων μας. Χιλιάδες νοικοκυριά πλήττονται βάναυσα από τα χρέη, σπίτια μένουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση και άνθρωποι χωρίς σπίτια. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η πίεση που καθημερινά ασκούν οι Τράπεζες και οι σχετικές Ενημερωτικές Εταιρίες.

Τα σημάδια της κρίσης, βέβαια, δεν αποτυπώνονται μόνο στους αριθμούς της οικονομίας αποτυπώνονται και στις ανθρώπινες ζωές. Τα περιστατικά των αυτοκτονιών  έχουν αυξηθεί ραγδαία και καθόλου τυχαία..όπως θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν. Από το 2009 έως και σήμερα κυμαίνονται πανελλαδικά  περίπου στα 4.000.

Άλλη μια συμπολίτης μας που δεν «άντεξε»  το βάρος της κρίσης
Η Φρόσω Παπαδήμα, 34χρονών από τη γειτονιά του Αγίου Νικολάου, την Κυριακή το βράδυ έδωσε τέλος στη ζωή της, μη μπορώντας να ανταπεξέλθει στα χρέη. Στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε, έδινε κι όλους τους αριθμούς των λογαριασμών και των καρτών της για να πληρωθούν. Δυστυχώς, άλλο ένα θύμα ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο των θυμάτων της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης της εποχής μας. Πρόκειται για δολοφονία και όχι αυτοκτονία με αυτουργό τις τράπεζες και κυρίως τη μνημονιακή κυβέρνηση.

«Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές»
·       Υπερασπιζόμαστε τους πολίτες που πλήττονται από τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής.
·       Συμμετέχουμε στα δίκτυα Αλληλεγγύης.
·       Κοινωνικοποιούμε τα προβλήματά μας αναζητώντας συλλογικά λύσεις, με γνώμονα την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.
·       Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του στην κρίση, χωρίς σπίτι, ρεύμα, φαγητό.
·       Αντιστεκόμαστε με κάθε μέσο, με σκοπό την ανατροπή του παρόντος πολιτικού σκηνικού που ευθύνεται για τα δεινά μας.

Δεν θα τους αφήσουμε να μας πάρουν άλλο τη ζωή!


Νεολαία Σύριζα Ιλίου

Αυτοκτόνησε 34χρονη κοπέλα στο Ίλιον!Μια κοπέλα 34χρονών απ'την γειτονιά του Αγίου Νικολάου χθες το βράδυ, λόγω χρεών έδωσε τέλος στην ζωή της.
Στο ιδιόχειρο σημείωμα που είχε αφήσει, έδινε κι όλους τους αριθμούς των λογαριασμών και των καρτών της, για να πληρωθούν.
Δυστυχώς άλλο ένα θύμα ήρθε να προστεθεί στον κατάλογο των θυμάτων της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης της εποχής που διανύουμε.

____________________

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Ποδηλατικός Γύρος Ιλίου 2014ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ίλιον, 12.03.2014


Δελτίο Τύπου


Ποδηλατικός Γύρος Ιλίου 2014 
Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης 
και τα Special Olympics Ελλάς

Παρά το τσουχτερό κρύο, μεγάλη ήταν η συμμετοχή στον Ποδηλατικό Γύρο που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τα Special Olympics Ελλάς την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.

Με αφετηρία το Δημαρχείο Ιλίου, «πήραν το κράνος τους και ήρθαν» μαθητές των Σχολείων του Δήμου, πολίτες και οικογένειες που έχουν αγκαλιάσει το ποδήλατο και τους ποδηλατόδρομους της πόλης, αθλητές των Special Olympics μαζί με τους εθελοντές, ο Ποδηλατικός Σύλλογος «Οδυσσέας» και ο Ποδηλατικός Σύλλογος «Αργώ», που ξεκίνησαν με χαμόγελο τον Ποδηλατικό Γύρο Ιλίου για να διανύσουν διαδρομή μήκους 5,2 χιλιομέτρων.
Στην αφετηρία ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος και η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς κα. Γιάννα Δεσποτοπούλου καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ιλίου σήμανε την εκκίνηση της διαδρομής.

Η απουσία του ήλιου δεν κατάφερε να κρύψει τον ενθουσιασμό του κόσμου που χειροκροτούσε θερμά από τα σπίτια κατά μήκος της διαδρομής τους συμμετέχοντες.
Ο Δήμαρχος Ιλίου φανερά ενθουσιασμένος δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Ποδηλατικός Γύρος Ιλίου έχει και φέτος μια τόσο θερμή συμμετοχή. Το ποδήλατο συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη, αφού πρόκειται για έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, φιλικό προς το περιβάλλον που προσφέρει ήπια άθληση, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την άθληση. Σε αυτό το πνεύμα, ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει κάθε χρόνο αυτόν τον αγώνα, με σκοπό η χρήση του ποδήλατου να ενταχθεί στην καθημερινή ζωή των πολιτών, χρησιμοποιώντας το δίκτυο ποδηλατόδρομων της πόλη μας, που στόχο έχουμε την επέκτασή του σε ολόκληρη την πόλη. Γιατί το Ίλιον είναι πόλη για ποδήλατο».

Κυριακή, 2 Μαρτίου 2014

Κούλουμα με βροχές και καταιγίδες


Επιδείνωση παρουσιάζει από το μεσημέρι της Κυριακής ο καιρός, από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και τους ισχυρούς νότιους ανέμους, σύμφωνα με την ΕΜΥ.
Καθαρά Δευτέρα, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Βαθμιαία τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Μακεδονία και την ανατολική νησιωτική χώρα.
Από το μεσημέρι και από τα δυτικά, τα ισχυρά φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν, αλλά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα είναι πιθανόν να εκδηλώνονται μέχρι τις πρώτες ώρες της Τρίτης 4/3.


___________________
*από το: ΑΠΕ-ΜΠΕ