Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Στην Καστάνιτσα Αρκαδίας.....


 ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ

     Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011         

για τους Αρκάδες και όχι μόνο του Ιλίου...
...η καλύτερη εποχή για εξορμήσεις στις Αρκαδικές ορεινές ομορφιές
με το πλησίασμα της αγροτικής ζωής όπως το μάζεμα του κάστανου 


                                                                                    

            ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ
                                                                        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΙΩΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καστάνιτσα , 4/10/2011

Μέσα στο χρυσοκόκκινο χρώμα των φθινοπωρινών φύλλων του καστανεώνα, την μυρωδιά του καπνού από τις καμινάδες των πετρόκτιστων σπιτιών μας, τις γλυκές γεύσεις  απ’ τα ψημένα κάστανα, τα ώριμα καβούκια που τρίζουν σε κάθε  περπατησιά, και ας ευχηθούμε και με το γλυκό χάδι μιας Οκτωβριάτικης λιακάδας, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί και φέτος στο χωριό μας - στην Καστάνιτσα  Αρκαδίας - την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011.
   Το 1983 διοργανώσαμε για πρώτη φορά την Γιορτή μας.  Μετά από 28 χρόνια καταφέραμε με πολύ κόπο και μεράκι να αναδείξουμε  την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ως μία από τις σημαντικότερες αγροτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας και ταυτόχρονα να την αναδείξουμε ως ένα θεσμό που έδωσε  ζωή και ανάπτυξη στην Καστάνιτσα.
Από το μεσημέρι της Παρασκευής θα σερβίρονται παραδοσιακά τοπικά φαγητά όπως φασολάδα παντρεμένη, βραστό ενώ το Σάββατο, θα σερβίρονται φαγητά και γλυκά τα οποία θα έχουν ως βασικό υλικό το κάστανο συντροφιά με παραδοσιακή μουσική και παραδοσιακούς χορούς απο τοπικούς συλλόγους. Φυσικά την τιμητική τους θα έχουν τα βραστά και ψητά κάστανα με γλυκό κρασάκι. Επίσης τη Γιορτή θα πλαισιώνουν παράλληλα εκθέσεις ζωγραφικής, λαογραφικού υλικού και χειροποίητων δημιουργιών.
    Θα είναι χαρά μας να σας καλωσορίσουμε και φέτος στην Γιορτή μας
Το Διοικητικό Συμβούλιο



ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ  -  ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ  220 01                                                                           
Τηλ:  Φωτίου Ρία -             6978559494 begin_of_the_skype_highlighting            6978559494      end_of_the_skype_highlighting       & Παυλίδης Παύλος -             6978857950 begin_of_the_skype_highlighting            6978857950      end_of_the_skype_highlighting                                                                   
Email: info@kastanitsa.gr    -   web:  http://www.kastanitsa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου