Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Πραγματοποιήθηκε το 6ο Παιδικό Φεστιβάλ Δήμου Ιλίου




Αυτός ήταν ο συμβολικός τίτλος του 6ου Παιδικού Φεστιβάλ, που διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Ιλίου με τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς του Σταθμούς στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», τη Δευτέρα 18 Ιουνίου.
Μικροί και μεγάλοι αποχαιρέτησαν και αυτή τη σχολική χρονιά, με κατασκευές και δημιουργίες των παιδιών εμπνευσμένες από την Ελλάδα, ενώ χορευτικές και θεατρικές ομάδες από κάθε Παιδικό Σταθμό, παρουσίασαν δρώμενα και ταξίδεψαν το κοινό, που πλημμύρισε το πάρκο σε ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο χρώματα, ήχους και νοσταλγικές αναμνήσεις.
Ο Δήμαρχος Ιλίου, κ. Νίκος Ζενέτος, στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη το προσωπικό των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών για την προσπάθεια που καταβάλει καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, για το ήθος και τη διάθεσή του, στάθηκε στην υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών των Παιδικών Σταθμών του Δήμου στο σύνολό τους, στο πρόγραμμα διατροφής, που επιμελείται η διεπιστημονική ομάδα των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, σε συνεργασία με το Τμήμα «Επιστήμη Διαιτολογίας και Διατροφής» του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, στο Βιολογικό Ελαιόλαδο και τα Βιολογικά όσπρια, που έχουν ενταχθεί στο διατροφικό πρόγραμμα, και έκλεισε το χαιρετισμό του δηλώνοντας χαρακτηριστικά: 
«Στα περίπτερα των Σταθμών, τα παιδιά απαντούν στην κρίση, με δημιουργία και έκφραση, σε μια προσπάθεια των αξιόλογων και πλήρως καταρτισμένων παιδαγωγών, που στελεχώνουν τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς μας σταθμούς, να εκτονώσουν τα συναισθήματα που φορτίζουν τις ευαίσθητες ψυχές των παιδιών, συμβάλλοντας σημαντικά στην εδραίωση ενός σταθερού κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας, παρά τις δυσκολίες. Ως Διοίκηση, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην προσχολική ηλικία, καθώς είναι η βάση πάνω στην οποία οικοδομείται το μέλλον της ανθρώπινης κοινωνίας. Σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες της Ελληνικής οικογένειας, στη δύσκολη αυτή συγκυρία, πρόθεσή μας είναι να ανταποκριθούμε στην αναγκαιότητα να εξυπηρετήσουμε μεγαλύτερο αριθμό παιδιών και περισσότερες οικογένειες. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

________________________________
ΠΗΓΗ: www.xtypos.eu
 
Εβδομαδιαία Εφημερίδα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Βασιλική ΜπερδέκληΓραμματεία
Αγνώστων Ηρώων 101-103
3ος όροφος
Νεα Ιωνία - Αθήνα - Ελλάδα
Τηλ 210 2710769
210 2719132
210 2794785
Fax 210 2794687
email xtypos@otenet.gr
http: www.xtypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου