Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Παγγορτυνιακό Αντάμωμα στο Ίλιον που πραγματοποίησε για 2η χρονιά η Παγγορτυνιακή Ένωση


στο 2ο ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ   



Πάνω από 1.500 Γορτύνιοι κατέκλυσαν την Παρασκευή 21-9 το υπαίθριο θέατρο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ίλιον. Αφορμή το Παγγορτυνιακό Αντάμωμα που πραγματοποίησε για 2η χρονιά η Παγγορτυνιακή Ένωση. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ανεπανάληπτη, γεγονός που απέδειξε ότι ο κόσμος μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που ζει, έχει ανάγκη από τρόπους διασκέδασης και εκτόνωσης.

Η ιδιαιτερότητα της φετινής γιορτής ήταν το γεγονός ότι το Αντάμωμα έλαβε ένα ευρύ γορτυνιακό χαρακτήρα, αφού συμμετείχαν αφιλοκερδώς πολλοί και αγαπημένοι συμπατριώτες μας Καλλιτέχνες. Έτσι για πρώτη φορά οι Γορτύνοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μαζί τους εκλεκτούς τραγουδιστές: Παναγιώτη Αγγελακόπουλο, Άννα Βυτινάρου, Θεόφιλο Κολοτούρο, Νάντια Καραγιάννη και Διαμαντή Ρουμελιώτη. Μαζί τους συμμετείχαν και οι ιερείς π. Χρήστος Κυριακόπουλος και π. Νικόλαος Ντάβος.

Επίσης πήραν μέρος οι Γορτύνιοι μουσικοί, που μερικοί εξ αυτών μάλιστα ήρθαν από την ιδιαίτερη πατρίδα μας, Κυριάκος Γιαννακόπουλος, Αναστάσιος Μορφονιός και Ευάγγελος Ντάβος κλαρίνο, Κων/νος Γεωργούλης Βιολί, Θεόδωρος Γιαννόπουλος λαούτο, Κλέαρχος Κορκόβελος σαντούρι και Ανδρέας Νιάρχος κρουστά –φλογέρα. Φιλικά συμμετείχε και ο γνωστός Νικ. Καρατάσος στο σαντούρι.

Η Μουσική Βραδυά ξεκίνησε με άκουσμα οργανικού σκοπού με φλογέρα και με ένα τραγούδι καλωσορίσματος, που ερμήνευσαν όλοι μαζί οι καλλιτέχνες. Μετά τους χαιρετισμούς προβλήθηκε απόσπασμα από ντοκιμαντέρ για τη Γορτυνία, του συμπατριώτη μας σκηνοθέτη Σωτ. Λαμπρόπουλου. Στην αρχή του μουσικού προγράμματος τα χορευτικά συγκροτήματα Πελοποννησίων Καματερού και Αρκάδων Ιλίου χόρεψαν λεβέντικα δημοτικούς χορούς και καταχειροκροτήθηκαν από όλους, ενώ ακολούθησε ελεύθερος χορός του κόσμου μέχρι το πρωί.





Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Παγγορτυνιακής Παναγιώτη Πλέσσια και σε όλα τα μέλη του Δ.Σ., που σε πείσμα των δύσκολων καιρών, πραγματοποίησαν αυτήν την όμορφη εκδήλωση, στο Δήμο Ιλίου και στον οικοδεσπότη Γορτύνιο Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο για την αμέριστη βοήθειά του, στους αγαπημένους συμπατριώτες μας τραγουδιστές και μουσικούς, που συμμετείχαν αφιλοκερδώς και στα χορευτικά συγκροτήματα, που ομόρφυναν την εκδήλωση με τους χορούς τους.
Ήταν αναμφισβήτητα μια πολύ όμορφη και ζεστή μουσική βραδυά, γεμάτη πολύ νοσταλγία!
Απολαύστε ένα όμορφο βίντεο με λεβέντικους χορούς από το Χορευτικό Συγκρότημα των Πελοποννησίων Καματερού.




*από το:
___________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου