Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ποδηλατικός Γύρος Ιλίου 2014



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ίλιον, 12.03.2014


Δελτίο Τύπου


Ποδηλατικός Γύρος Ιλίου 2014 
Σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης 
και τα Special Olympics Ελλάς





Παρά το τσουχτερό κρύο, μεγάλη ήταν η συμμετοχή στον Ποδηλατικό Γύρο που διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τα Special Olympics Ελλάς την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014.





Με αφετηρία το Δημαρχείο Ιλίου, «πήραν το κράνος τους και ήρθαν» μαθητές των Σχολείων του Δήμου, πολίτες και οικογένειες που έχουν αγκαλιάσει το ποδήλατο και τους ποδηλατόδρομους της πόλης, αθλητές των Special Olympics μαζί με τους εθελοντές, ο Ποδηλατικός Σύλλογος «Οδυσσέας» και ο Ποδηλατικός Σύλλογος «Αργώ», που ξεκίνησαν με χαμόγελο τον Ποδηλατικό Γύρο Ιλίου για να διανύσουν διαδρομή μήκους 5,2 χιλιομέτρων.
Στην αφετηρία ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος και η Πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς κα. Γιάννα Δεσποτοπούλου καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες και στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ιλίου σήμανε την εκκίνηση της διαδρομής.

Η απουσία του ήλιου δεν κατάφερε να κρύψει τον ενθουσιασμό του κόσμου που χειροκροτούσε θερμά από τα σπίτια κατά μήκος της διαδρομής τους συμμετέχοντες.
Ο Δήμαρχος Ιλίου φανερά ενθουσιασμένος δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Ποδηλατικός Γύρος Ιλίου έχει και φέτος μια τόσο θερμή συμμετοχή. Το ποδήλατο συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη, αφού πρόκειται για έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης, φιλικό προς το περιβάλλον που προσφέρει ήπια άθληση, συνδυάζοντας την ψυχαγωγία με την άθληση. Σε αυτό το πνεύμα, ο Δήμος Ιλίου διοργανώνει κάθε χρόνο αυτόν τον αγώνα, με σκοπό η χρήση του ποδήλατου να ενταχθεί στην καθημερινή ζωή των πολιτών, χρησιμοποιώντας το δίκτυο ποδηλατόδρομων της πόλη μας, που στόχο έχουμε την επέκτασή του σε ολόκληρη την πόλη. Γιατί το Ίλιον είναι πόλη για ποδήλατο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου