Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Η άμεση κινητοποίηση των πολιτών ματαίωσε την κατεδάφιση κτιρίων του Νοσοκομείου Χρονίων Παθήσεων στην Αγιά Βαρβάρα!




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η άμεση κινητοποίηση των πολιτών ματαίωσε  την κατεδάφιση κτιρίων του Νοσοκομείου Χρονίων Παθήσεων στην Αγιά Βαρβάρα!


Από το πρωί της Τετάρτης, οπότε εμφανίστηκαν μπουλντόζες στο χώρο, υπήρξε κινητοποίηση κατοίκων, δημάρχων και δημοτικών παρατάξεων από τους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου. Περίπου 50 συμπολίτες μας απέκλεισαν την είσοδο του νοσοκομείου εμποδίζοντας ειρηνικά ένα χωματουργικό μηχάνημα, ενώ το απόγευμα έγινε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην περιοχή.
Ο χώρος των Νοσοκομείων Αγίας Βαρβάρας και Χρονίων Παθήσεων πρέπει να αποτελεί χώρο Υγείας και περίθαλψης όλων των συμπολιτών μας -ανεξαρτήτως εθνότητας- και όχι στρατόπεδο κράτησης. Αντί αυτού, μέσα στον τελευταίο χρόνο απαξιώθηκε και τελικά διαλύθηκε ολοκληρωτικά το Νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας. Μετά από αυτά, κανείς δεν πείθεται ότι η παρέμβαση του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως αποσκοπεί στην υγεία των μεταναστών. Καμία εμπλοκή του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, καμία εκχώρηση περιουσίας των Νοσοκομείων δεν θα επιτραπεί.
Καλούμε τους Δήμους της περιοχής, τους συλλογικούς φορείς και τους πολίτες της Αθήνας σε κινητοποίηση για την οικοδόμηση ενός κράτους δικαίου και αλληλεγγύης και όχι ενός κράτους χωροφυλάκων, μίσους και ρατσισμού.


Ίλιον, 27-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου